The Charm The Fury + Amaranthe + Eluveitie (4 november 2017)

Afgelopen weekend was ik flink druk bezig op de zaterdag. Overdag was ik aanwezig bij The Sound of Revolution in het Klokgebouw (met onder andere Sick of It All, Dog Eat Dog en No Turning back), waar ik op de True Spirit stage als stagehand stond (helaas niet om te fotograferen). ‘S avonds ging ik fotograferen in de Effenaar voor The Charm The Fury, Amaranthe en Eluveitie voor Louder Than Words.

Deze zomervakantie heb ik al twee keer eerder The Charm The Fury gefotografeerd, dus ik was al vertrouwd met de band en de muziek. Het licht was niet altijd ideaal, maar de muzikanten zetten een goede show neer en geven veel gelegenheden weg om met mooie plaatje naar huis te kunnen gaan.

Amaranthe is een band die ik een aantal jaar geleden vrij veel heb geluisterd. Ik heb ze één keer eerder kort gezien op Graspop 2016. Persoonlijk vond ik de band live net iets teveel dance/elektronica invloeden gebruiken, en ook het licht was niet altijd even prettig. Maar de “klassiekers” waren fijn om te horen voor mij, en ik vond het leuk om een keer een volledige set mee te maken van deze band.

De afsluiter van de avond was Eluveitie. Ik heb deze band járen geleden al een keer gezien in de 013, en ik ben een liefhebber van veel van hun nummers. Persoonlijk was ik een beetje bang voor het fotograferen aangezien er negen bandleden zijn, maar dit bleek geen probleem op het brede podium van de Effenaar. Het licht voor deze band was daarnaast ook nog eens ideaal, en daardoor heb ik flink genoten van het fotograferen en de muziek.

Het lezen van de review van Louder Than Words kun je hier doen.