Over mij

Lenny van Dijk is een fotograaf uit het zuiden van Nederland, met een grote interesse voor gebouwen, architectuur en interieur. In zijn vrije tijd is Lenny vooral bezig met het vastleggen van verlaten panden die in een vervallen staat zijn (genaamd Urban Exploring oftewel Urbex). Deze fascinatie voor verlaten gebouwen heeft hem zijn liefde voor architectuur en interieur fotografie opgeleverd. Als Lenny niet bezig is met Urban Exploring, dan houdt hij zich bezig met andere leuke projecten zoals concert en portretfotografie, muziek en sport.

De interesse voor fotografie begon al op zeer jonge leeftijd met goedkope analoge wegwerpcamera’s. Hierbij was Lenny al gefascineerd met het wachten op momenten en vervolgens vastleggen van het juiste plaatje. Met de komst van de digitale camera werden nog meer mogelijkheden geïntroduceerd, echter was hij gefrustreerd door de beperking van simpele compactcamera’s. Hierdoor besloot Lenny een stap terug te zetten naar een volledig handmatig analoge spiegelreflex camera. Dit forceerde hem om bij elke foto zorgvuldig en bewust na te denken over alle belangrijke aspecten van een foto … en niet zonder succes! De 65ste foto van deze camera werd opgestuurd naar een fotowedstrijd waarmee Lenny de eerste prijs behaalde, en een digitale spiegelreflex camera won. Deze camera heeft de deur geopend naar de fotografie waarmee hij nu bezig is.

Lenny is een rasechte techneut met een creatief brein en oog voor detail. Zijn fascinatie voor techniek is ook de reden dat hij van alles wil weten hoe het werkt. Door deze drijfveer heeft Lenny ook al zijn kennis over fotografie via zelfstudie verkregen, met het internet als bron van informatie en inspiratie.